Skype Çalışır Haldeyken Arka Plana Gizleme (Görev Çubuğundan Gizleme)

Skype kullanıyorsanız eğer, pencereyi kapatma butonuna basmanıza rağmen program halen görev çubuğunda aynen şu ekran görüntüsündeki gibi duruyorsa eğer;


boş yere kalabalık etmesinde dolayı bu durum can sıkıcı olabilir. Çünkü biz MSN kullanmış bir nesiliz. Kapatma tuşu olan "X" tuşuna basınca o program şu kısma gizlenmeli;
ama kapanmamalı. Arka planda aktif olmalı. Sizde benimle aynı düşüncedeyseniz eğer veya Skype kullanmaya yeni başladıysanız ve bunun nasıl yapıldığı hakkında bir fikriniz yoksa yazıyı okumaya devam edin.

Skype'taki "Araçlar" kısmında bulunan "Seçenekler"e tıkladığınızda karşınıza şöyle bir pencere gelecektir. 

Bu pencerede "Gelişmiş" sekmesine tıklamanız gerekiyor.

"Gelişmiş" sekmesine tıkladıktan sonra karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.


Ekran görüntüsünde de görüleceği üzere, "Gelişmiş Seçenekler" kısmındaki; "Giriş yaptıktan sonra, Skype'ı görev çubuğunda tut" ifadesinin başındaki tik işareti işaretli olmamalı. İşaretli ise, o tik işaretini kaldırmanız gerekiyor. Daha sonra da "Kaydet" butonundan yaptığınız işlemi kaydettikten sonra artık Skype'ınız görev çubuğunda değil, "Bildirim Alanı Simgeleri" kısmında görünecektir.

Yani şu şekilde;

Bu işlemi yaptıktan sonra Skype artık görev çubuğunu boş yere işgal etmeyecektir. Bildirimlerinizi yine normal şekilde almaya devam edeceksiniz ve oturumunuzu kendiniz kapatmadığınız sürece Skype'ınız açık halde kalmaya devam edecektir.