Nokia Telefonlarda Youtube Videosu Açma Sorunu ve Çözüm Yöntemi

Nokia'nın Symbian versiyonu cep telefonuna sahipseniz eğer, Youtube üzerinden video izlemeye çalışırken bu sorunla muhtemelen karşılaşmışsınızdır. Telefonunuz sorunsuz bir şekilde internete girebilirken, internet üzerinden video açmada bir sorun yaşıyorsanız eğer bunun başlıca sebeplerinden biri, Nokia'nın Symbian işletim sistemli telefonlarında kullanılan Real Player Uygulaması'ndan kaynaklanmaktadır.

İnternete bağlandınız ve video izlemek için YouTube girdiniz. Tam bir video izlemek üzere videonun üzerine tıkladınız fakat; "Bağlanamıyor" hatası ile karşılaşırsanız eğer, tekrar tekrar bağlanmayı denemek yerine Real Player ayarlarından o an aktif olan bağlantıyı seçmenizi tavsiye ederim.

Sürekli olarak kullandığınız wifi ağı üzerinden sorunsuz bir şekilde telefonunuzdan video izlerken, farklı bir ağ üzerinden internete bağlanıp video izleyeceğiniz zaman ortaya çıkan bu sorunun temel mantığı Real Player ayarlarındaki "Varsayılan Erişim Noktası"nı seçimini telefonun otomatik olarak yapamamasından kaynaklanmaktadır. Sadece wifi değil, veri paketiniz için de aynı durum söz konusu olabilir. Bu sebeple farklı ağlara bağlanıp internet üzerinden video izleyecekseniz eğer, sorunsuz bir şekilde videoları açabilmek için manuel olarak kendiniz bu ayarı mutlaka yapmanız gerekmektedir.

Real Player'in ayarlarında bulunan "Şebeke" adı altındaki "Varsayılan Erişim Noktası" için o an ki aktif internet seçimini nasıl yapacağınıza dair, 6 adım içeren bir görsel hazırladım. Görselde her aşamayı adım adım ekleyip numaralandırdım. Adımları takip ederek, aktif olan internet ağınızı Real Player'da rahatlıkla ayarlayabilirsiniz.


1) Ayarlar veya bazı telefonlarda Araçlar kısmında bulunan Real Player uygulamasını açın.
2) Uygulamayı açtıktan sonra sol alt köşeden "Seçenekler" yazılı kısma tıklayın.
3) Buradan "Ayarlar"a girin.
4) "Akış"a tıklayın.
5) "Şebeke"ye tıklayın.
6) "Varsayılan Erişim Noktası"na tıklayın ve o anki aktif ağı seçin

Telefonunuzdan internete sorunsuz bir şekilde bağlanabilirken, Youtube üzerinden video izleme sorunu iler karşı karşıya kalıyorsanız eğer, bilin ki Real Player'daki "Varsayılan Erişim Noktası" kısmından kaynaklanıyordur. Bir ağı kullandıktan sonra, farklı ağlar kullanacağınız zaman, video izleyebilmek için bu ayarı mutlaka yapmalısınız. Çünkü yazının ortalarında da dediğim gibi Real Player uygulaması o an aktif olarak kullandığınız interneti otomatik olarak ayarlayamıyor. Bu sebeple bu ayarı kendiniz manuel olarak, elle yapmanız gerekmektedir.