CocaCola ve Pepsi Şifrelerini Üreten Programlar Nasıl Yapılıyor? [Video]


CocaCola'nın ve Pepsi'nin kampanyalarında kullandığımız kapak şifreleri nasıl üretiliyor merak ettiniz mi bilmiyorum ama bu yazımda C# programlama dili ile o şifrelerden üreten bir program nasıl yapılıyor videolu olarak onu göstereceğim

C# programıyla ilgiliyseniz eğer, C# dili ile bir program yazabilmek için öncelikle Visual Studio adlı programı kullanmamız gerektiğini de biliyorsunuzdur. Bilmiyor iseniz de şuanda öğrenmişsinizdir. Herhangi bir dille de şifre üreten program yazılabilir ama ben bunu C# dili ile göstereceğim.

Buyrun siz videoyu izleyin ama video yüklenirken yada videoyu izledikten sonra muhakkak ki video altındaki açıklamalarımı da okuyun ve kesinlikle bu tarz programların ürettiği kodları kampanyalar dahilinde kullanmayınız!



Yukarıdaki videoyu izlediyseniz eğer, CocaCola ve Pepsi şifrelerinin nasıl üretildiğine de şahit olmuşsunuzdur. Amacım, C# ile ilgili olan arkadaşlara veya bu kod üretme işinin nasıl olduğunu merak eden arkadaşları aydınlatmaktı ve en basit haliyle bu işin mantığını göstermekti sadece. Kesinlikle bu tarz programların ürettiği kodları kampanya dahilinde kesinlikle kullanmayınız, zararlı çıkabilirsiniz. Çünkü bilgisayar bu şekilde kat trilyonlarca çeşit kod üretebilir.

Ufak bir matematik hesabı yapacak olursak, 8 karakterli bir şifrenin her bir karakteri için 35 farklı karakterden sadece birinin gelmesi durumu var ortada. Yani 35'in 1'li kombinasyonu hesabını yaparsak 8 karakterin her biri için 35 farklı karakter geleceğini düşünürsek; 35x35x35x35x35x35x35x35 = 2.2518754x10 üzeri 12 gibi bir sayı eder. Bu kadar büyük bir sayı kaç kat trilyon yada kent trilyon eder okuyabilir misiniz? Şahsen ben okuyamadım.

Bu kat trilyonlarca çeşit şifre arasından CocaCola'nın yada Pepsi'nin veritabanında saklı olan sayılarla, programla üretilen sayının eşleşme ihtimali çok çok çok düşük bir ihtimaldir. Ayrıca bir defa kullanılan kodun bir daha kullanılmadığını da göz önüne alırsak bu imkansıza yakın bir şeydir. Kaldı ki şirketler bu işi yaparken çok farklı algoritmalar ile kodlarını üretmiş olabilirler. Benim videoda göstermiş olduğum mantık, bu kod üretme işinin nasıl yapıldığına dair gösterilebilecek en basit mantıktır.