Kim Kimi Satın Aldı?

Kim kimi satın aldı?

İşte son dönemin en dikkat çeken satın almaları


Teknoloji dünyasında satın alma furyası bütün hızıyla devam ediyor. Facebook’un popüler mesajlaşma servisi WhatsApp’a 19 milyar dolar ödemesi ile başlayan ardından Apple’ın dijital müzik ve kulaklık şirketi Beats’i 3.2 milyar dolara almasıyla devam eden şaşırtıcı alışverişlere Google’da katıldı.

Şirket, Skybox adlı uydudan görüntüleme şirketini alacağı yönündeki haberleri doğrulayarak söz konusu kuruluşu 500 milyon dolara aldığını duyurdu. Google Skybox için ödediği 500 milyon dolar sektördeki diğer alışverişlerin yanında oldukça mütevazı kalsa da sonuç bakımından çok daha etkili olacağı anlaşılıyor. Skybox uzaydan çektiği yüksek çözünürlüklü görüntülerle özellikle finans sektörünün en önemli bilgi kaynağı haline geldi. Özellikle hedge fonlar şirketten gelen görüntüler yardımıyla küresel tahıl rekoltesi, petrol üretimi veya şirketlerin üretim seviyelerine kadar pek çok konuda önceden bilgi sahibi olabiliyor. Bu bilgiler varlık alımı, satımı veya oluşturulması aşamasında altın değeri taşıyor. Google ise yaptığı satın alma hamlesi ile bir taşla birçok kuş vurmak üzere.

2018 KRİTİK YIL

Şirket bu alışverişle bir yandan doğrudan finans sektörüne adım atarken diğer yandan da sanal ve gerçek dünyaya yönelik bilgileri birleştirmek gibi benzersiz bir fırsatı ele geçirmiş olacak. Ancak Google’ın planı bunlarla da sınırlı değil. Şirket 2016’ya kadar yörüngeye 6 uydu göndererek dünya yüzeyinin tamamını günde iki defa görüntülemeyi amaçlıyor. 2018’de uydu sayısı 24’e çıktığında ise bu güncelleme sayısı günde üçe çıkarken uzaydan dünyanın istenilen bir bölgesine yönelik canlı video görüntü hizmeti de ürün gamında yerini alacak. Böylece halen kazancının büyük bir bölümünü reklam gelirlerinden karşılayan Google rekabetin olmadığı alanlarda gelirini katlamayı planlıyor.

SKYBOX, GOOGLE’A NE KAZANDIRACAK?

- Uzaydan çekilen fotoğraflar yardımıyla şirketlerin üretim seviyeleri hakkında bilgi sahibi olacak. 
- Başta petrol, kömür ve tahıl olmak üzere emtia alanında yaşanacak tüm gelişmeleri önceden tahmin edebilecek. 
- Özellikle tarımla ilgili olarak uzaydan tarlaların çekilen görüntüleriyle rekolte tahmini yapabilecek. 
- Bu bilgiler Google’ın sanal dünyada topladığı diğer bilgilerle birleştirilip şirket, kişi veya devletlere ürün olarak satılabilecek. 
- 2018’de uydudan dünyanın herhangi bir bölgesine yönelik canlı video hizmeti başlayınca ürün çeşitliliği daha da artacak. 
- Şirket gelirlerini sadece reklamlardan değil başta kişiselleştirilmiş uygulamalar olmak üzere çok daha farklı hizmetlerden kazanır hale gelecek.

Kaynak : Habertürk