Galaxy S3'ünüzü Muhteşem Yapmanın Yolları

Eğer her yeni çıkan modele gerek maddi gerek manevi olarak atlamayı sevmeyenlerdenseniz -benim gibi- muhtemelen hala geçen senenin ya da geçmiş senelerin amiral gemisini kullanıyorsunuzdur -ve halinizden de memnunsunuzdur. Bir zamanların en iyi telefonunu -ki şimdi de hala oldukça başarılı-, Galaxy S3'ü yeniden eski ihtişamlı günlerine nasıl döndürebileceğinizi anlattık!




Galaxy S3'ünüzü yeniden muhteşem yapmanın yolları 
Tabi ki de Galaxy S3 bir Galaxy S4, Nexus 5 ya da HTC One değil. Fakat gariptir ki Galaxy S3 Android dünyasında oldukça popüler. Her ne kadar 1GB RAM miktarı kimi zaman yetersiz kalsa da genel performansı ve kullanıcı memnuniyeti açısından hala oldukça tatmin edici. Göstereceğimiz uygulamalar ve yöntemlerle telefonunuzdan hala ilk günkü gibi keyif almanızı sağlamaya çalışacağız.

Kendinize bir Muse (diğer ismiyle S Pebble) satın alın

Spor yaparken veya arabanın AUX girişine takarak seyahat ederken müzik dinlemek istiyorsunuz fakat telefonunuzu sürekli yanınızda taşımak ve bataryasını bitirmek istemiyor musunuz? O zaman Galaxy S3'ünüz için, mükemmel bir aksesuar olan Samsung Muse (ya da diğer ismi s Pebble) satın alın (yurt dışından da satın alıp kargoyla getirtebilirsiniz). Samsung Muse/S Pebble nedir diye soracak olursanız; Muse tıpkı iPod shuffle gibi portatif bir müzikçalar. Özel kablosu ve cep telefonunuz için özel uygulaması vasıtasıyla cihazınızdaki müzikleri anında bu küçük müzik çalara şarkılarınızı aktarabiliyorsunuz. Wifi veya Bluetooth'a ihtiyaç duymadan! Samsung Muse, tamamıyle dokunmatik. Uzun pil ömrü ve uygun fiyatıyla Samsung Galaxy S3'ünüze mükemmel bir yoldaş.




Muse, Galaxy S3'ünüzle birlikte kullanabileceğiniz, iPod Shuffle benzeri bir cihaz. / 

Farklı renklerdeki LED bildirimleri

Play Store'daki Light Flow uygulaması sayesinde, telefonunuza gelen her türlü birldirime farklı bir renk LED bildirimi, ya da farklı bildirim seçenekleri atayabiliyorsunuz. Örneğin elektronik posta aldığınızda LED ışığı kırmızı yanıp sönüyor, arama geldiğinde mor, Facebook bildirimi geldiğinde ise yeşil. Light Flow kullanılarak daha akla hayale gelmeyen bir ton düzenleme ve ayarlama yapabilirsiniz. Böylelikle bildirim geldiğinde ekrana dokunmanıza bile gerek olmadan ne bildirimi olduğunu anlayabiliyrsiniz. Light Flow oldukça kullanışlı ve şık bir uygulama. İsterseniz ücretsiz deneme sürümünü indirip nasıl çalıştığına bakabilir ya da uygulamanın tam versiyonunu satın alabilirsiniz. Galaxy S3'ünüz Light Flow ile şenlenecek!

Galaxy S3'ünüzü oyun konsoluna çevirin

Galaxy S3'ü oyun konsoluna çevirmek mümkün mü? Tabi! Hem de bir sürü farklı yoldan bunu gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin telefonunuza emulatör yükleyip onu Gameboy'a çevirebilir, istediğiniz bütün Gameboy oyunlarını oynayaiblirsiniz. Fakat biz burada farklı bir şeyden bahsediyoruz. Yani tıpkı Play Station Portable gibi, hem küçük ama kullanılabilir bir ekran hem de fiziksel tuşları barındıran bir sistemden. Herhangi bir yerden temin edebileceğiniz Micro USB'den USB'ye adaptör sayesinde telefonunuzu herhangi bir joystick'e bağlayabilir (örneğin Sony Playstation kontrol kumandasına) ve telefonunuzu harika bir konsola dönüştürebilirsiniz!


Küçücük bir kablo yardımıyla Galaxy S3'ünüzü fiziksel tuşları olan bir oyun konsoluna çevirin.

Tamamen otomatik hale getirin

Tamam bu işlem sadece Galaxy S3'e özel değil fakat yine de oldukça kullanışlı! Tasker uygulaması sayesinde Galaxy S3'ünüzü terminatör'e dönüştürün. Görünürde fazla birşey yapmıyormuş gibi görünen Tasker uygulaması, akıllı cihazınızı daha da “akıllandırmak” için harika bir yöntem. Program sayesinde günün belirli saatlerine göre veri paketini veya kablosuz ağı aktifleştirip-pasifleştirebilir, belli uygulamaları açınca otomatik olarak kimi bağlantıları da kullanılabilir yapabilirsiniz. Örneğin yatarken internetiniz kapansın istiyorsunuz, ayarlayın Tasker'la belirli bir saatten sonra bütün internet trafiğini kapatsın. Dilerseniz uçuş moduna alsın. Ya da Google Maps uygulamasını açtığınızda GPS'i otomatik olarak etkinleştirsin. Kulağa çekici geliyor değil mi? Tasker bütün bunları mümkün kılıyor.